Uusi suunta

Uusi suunta

uusi suunta kuva

Mietitkö uutta suuntaa urallesi tai opiskeluihin? Tarvitsetko apua työnhakuasiakirjojen kanssa tai mietitkö miten lähtisit hakemaan kesätöitä tai ensimmäistä työpaikkaa? Meillä on sinulle muutama vinkki, joiden avulla pääset eteenpäin. Löydät alta paljon tietoa Kaakkois-Suomen TE-toimiston tarjoamista palveluista sekä vinkkejä jatko-opiskeluun.

 

TE-Palvelut

TE-Palvelut logo

Onko CV:si päivitetty ajan tasalle? Mietitkö miten kesätöitä kannattaa lähteä hakemaan? Apua kesätyönhakuun tai esimerkiksi maksuttomia koulutuksia osaamisen päivittämiseen löydät TE-toimistosta. Voit ottaa meihin yhteyttä suoraan Oma asioinnin kautta tai olemalla yhteydessä TE-asiantuntijoihin. Me autamme sinua eteenpäin!

Työnhakuvalmennus

Ovatko työnhakutaitosi ajan tasalla? Työnhakuvalmennuksessa saat varmuutta työnhakuun ja kehität valmiuksiasi löytää paremmin tarjolla olevia työmahdollisuuksia. Työnhakuvalmennusta on tarjolla sekä non stop -verkkopalveluna että valmennusryhminä. Valmennukseen pääset mukaan ottamalla yhteyttä TE-toimistoon.

Työhönvalmennus

Ovatko työnhakutaitosi ja asiakirjasi ajan tasalla, mutta työpaikkaa ei vaan löydy yrityksistä huolimatta? Kaipaatko työnhakusi tueksi omaa personal traineria? TE-palveluilla on tähän ratkaisu – työhönvalmennus!

Yksilövalmennuksena toteutettavan työhönvalmennuksen tarkempi sisältö määritetään työnhakijan tarpeen mukaan. Valmennus painottuu työnhaun henkilökohtaiseen tukeen, sopivan työpaikan löytämiseen, työnhaussa tarvittavien asiakirjojen laatimiseen ja haastatteluun valmistautumiseen.

Työnhaun webinaarit ja tapahtumat

Kehitä työnhakutaitojasi kätevästi kotoa käsin osallistumalla erilaisiin webinaareihin. Webinaareja on noin kaksi kappaletta kuukaudessa erilaisista työnhakuun liittyvistä aiheista. Osallistuminen on helppoa, sillä tarvitset ainoastaan tietokoneen tai tabletin sekä internetyhteyden. Tarvittaessa webinaarin seuraaminen onnistuu myös älypuhelimella. Webinaarit pidetään Microsoft Teamsin kautta.

Ota myös somekanavamme seurantaan, päivitämme ajankohtaisia koulutuksia, tapahtumia ja webinaareja myös sinne:

Työvoimakoulutukset

Ammatillisena työvoimakoulutuksena järjestetään jatko- tai täydennyskoulutusta sekä perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja tai tutkinnon osia eri ammattialoilla. Kaakkois-Suomen alueella koulutusta on tarjolla Imatralla, Lappeenrannassa, Kouvolassa sekä Kotka-Haminan seudulla. Koulutuksen järjestäjinä toimivat alueelliset oppilaitokset sekä kansalliset henkilöstö- ja koulutuspalveluita tarjoavat toimijat.

Työvoimakoulutukseen hakeudutaan ensisijaisesti verkkohakemuksella. Verkossa täytetty hakemus ohjautuu opiskelijavalinnoista vastaavalle TE-toimistolle.

Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelun tehtävänä on auttaa työhön ja koulutukseen liittyvissä pulmatilanteissa. Se on tarkoitettu hyvin monenlaisissa uratilanteissa oleville nuorille ja aikuisille. Ohjauksesta voit hyötyä esimerkiksi, jos olet kiinnostunut jatko- tai uudelleenkoulutuksesta, harkitset ammatin tai työpaikan vaihtamista, olet palaamassa työelämään, työttömyytesi uhkaa pitkittyä tai terveydentila rajoittaa uravalintojasi.

Koulutus ja opiskelu

Mietitkö jatko-opiskelua tai uutta alaa? Kampanjamme yhteistyökumppaneilla Saimaan ammattiopisto Sampolla sekä Ekamilla on tarjolla kattavasti erilaisia opiskelumahdollisuuksia Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella. Katso alta lisää!

Saimaan ammattiopisto Sampo

Sampo

Me Saimaan ammattiopisto Sampossa tarjoamme ammatillista koulutusta ja koulutus- ja kehittämispalveluja yrityksille ja muille yhteisöasiakkaille. Tavoitteenamme on luoda elinvoimaista ja hyvinvoivaa huomista tarjoamalla vaikuttavaa koulutusta tämän päivän ja tulevaisuuden työelämän tarpeisiin.

Vaikutamme Etelä-Karjalassa kolmella eri paikkakunnalla. Toimipisteemme ovat Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella.Opiskelijoita meillä on yli 5000 ja olemme maakunnan merkittävä työllistäjä – meitä sampolaisia on jo noin 400.

Ota myös somekanavamme seurantaan:

Oppivan Planeetan Puolesta

Ekami

Ekami Tekijöiden Tekijä Logo Mag 1024x512pix Png

Ekami on Kotkassa ja Haminassa toimiva monialainen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Järjestämme myös yrityskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä nuorten työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä. Missiomme on edistää koko seudun ammattiosaamista, työelämätaitoja, hyvinvointia ja kilpailukykyä.

Tarjoamme koulutusta perustutkintoihin, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin, tutkinnon osiin ja pätevyyskortteihin. Ovemme ovat aina auki niille, joita innostaa oppiminen ja tekeminen. Meille voi hakea yhteishaussa sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden, 24/7.

Yhteistyöverkostomme mahdollistaa yli 100 erilaisen ammatillisen tutkinnon tarjonnan. Oppisopimuskoulutuksena voidaan järjestää myös sellaisia tutkintoja ja koulutusta, jotka eivät ole Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston koulutustarjonnassa.

Palvelemme yrityksiä ja yhteisöjä tarjoamalla joustavia ja asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia.

Ekamin Rannikkopajat järjestää nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön palveluja yli 900 nuorelle ja aikuiselle Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Miehikkälässä ja Virolahdella vuosittain.

Eduko

Eduko Logo Rgb

Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO ja Aikuiskoulutus Taitaja yhdistyivät ja 1.1.2022 aloitti Kouvolan Ammattiopisto, Eduko.

Yhdistämällä kahden oppilaitoksen vahvuudet, uuden koulutusyhtiön tavoitteena on vastata mahdollisimman hyvin Kouvolan seudun elinkeinoelämän koulutustarpeisiin. Toimimme Utinkadun ja Taitajantien kampuksilla sekä lentokoneasennuksen toimipisteessä Utissa.

Eduko on monialainen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 7 000 nuorta ja aikuista ammatillisessa tutkintoperusteisessa koulutuksessa sekä täydennyskoulutuksessa. Meillä voit suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, tutkinnon osia ja erilaisia lupa- ja pätevyyskortteja. Järjestämme myös mm. oppisopimuskoulutusta ja erilaisia yrityksien tarpeiden mukaisesti suunniteltuja koulutuksia. Jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden ja helmi – maaliskuussa haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Www-sivumme (eduko.fi) on vielä työn alla. Koulutukset ja yhteystiedot löytyvät siihen asti aiemmista osoitteista:

#KoulutuksenTulevaisuus on Edukossa!

 

Kesätyösetelit

Kaupunkien omat kesätyösetelit tulevat jakoon jälleen vuonna 2022.

Katso paikkakuntakohtaiset hakuohjeet ja aikataulu seutukuntien omilta sivuilta:

Ohjaamot

Ohjaamot yleinen logo

Muistathan myös Ohjaamot, josta saat matalan kynnyksen apua työhön, koulutukseen ja arkeen
liittyvissä asioissa nopeasti ja omien tarpeittesi mukaan.

 

Takaisin etusivulle