Työnhakijalle

Työnhakija, osallistu ja hyödynnä TE-toimiston kesätyökampanja.

Kaakkois-Suomen TE-toimisto kampanjoi aiempien vuosien tapaan kesätyömarkkinoiden onnistumiseksi. Edistämme työnantajien ja työntekijöiden kohtaamista järjestämällä Kesäksi duuniin-tapahtumia ja pitämällä kesätyöasioita aktiivisesti esillä koko kevätkauden 2024.

Kesäksi duuniin -tapahtumat

Kesätyökampanjan live-tapahtumat järjestetään tammi-helmikuussa neljällä paikkakunnalla: 30.1.2024 Imatralla, 1.2.2024 Kouvolassa 25.1.2024 Kotkassa ja 6.2.2024 Lappeenrannassa.

Ohjelmat päivitetään myöhemmin syksyllä Tapahtumat osioon. Tapahtumat ovat maksuttomia ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Kesätyöpaikat

kesaksiduuniin.fi sivuston rajapinta on rakennettu Työmarkkinatorille (tyomarkkinatori.fi) ja Kaakkois-Suomeen ilmoitetut kesätyöpaikat näkyvät sivuston Kesätyöpaikat osiossa. Voit katsoa kaikkia Kaakon kesätyöpaikkoja tai hakea tietoa muutaman hakukriteerin avulla.

Unelmien kesätyöpaikkaa kannattaa hakea aktiivisesti myös muita TE-palveluja hyödyntäen. Esimerkiksi Etätukea työnhakuun -verkkopalvelumme antaa ohjausta TE-palvelujen sähköiseen asiointiin verkossa ja tarjoaa ohjausta sekä puolueetonta neuvontaa työnhakuasiakirjojen laatimiseen. Tarkemmat ajankohdat, ilmoittautumisohjeet sekä lisätiedot näet Kaakkois-Suomen TE-toimiston omasta tapahtumakalenterista.

Lisää vinkkejä kesätyön hakuun ja asiakirjojen päivitykseen:

Työnpaikan löytyminen on mahdollista myös TE-palvelujen TE-liven avulla! Tutustu tuleviin lähetyksiin ja aiemmin tehtyjen lähetysten tallenteisiin:

Työnhakija, kaipaatko lisätietoa ja tukea suunnan löytymiseen?

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tekee tiivistä yhteistyötä myös oppilaitosten ja muiden palvelutuottajien kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä ja selvitä vaihtoehtoisia polkuja eteenpäin! TE-palvelut nuorille – infovideosta tietoa työmarkkinoille siirtymisestä.

Ohjaamot tarjoavat matalan kynnyksen apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa nopeasti ja omien tarpeittesi mukaan. Ohjaamojen kautta voit tiedustella myös 15–18-vuotiaille tarkoitetusta Kesätyösetelistä, ja sen käytöstä omalla paikkakunnallasi.

Ammattiopisto Sampo tarjoaa ammatillista koulutusta ja koulutus- ja kehittämispalveluja yrityksille ja muille yhteisöasiakkaille. Sampo toimii Etelä-Karjalassa kolmella eri paikkakunnalla, toimipisteet ovat Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella. Opiskelijoita on vuosittain yli 5 000 ja sampolaisia on jo noin 400. Opiskelupaikkaa voi hakea yhteishaussa sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden, 24/7.

Ammattiopisto Eduko on Kouvolassa toimiva monialainen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 7 000 nuorta ja aikuista ammatillisessa tutkintoperusteisessa koulutuksessa sekä täydennyskoulutuksessa. Edukossa voi suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, tutkinnon osia ja erilaisia lupa- ja pätevyyskortteja, ja se järjestää myös mm. oppisopimuskoulutusta ja erilaisia yrityksien tarpeiden mukaisesti suunniteltuja koulutuksia. Opiskelupaikkaa voi hakea yhteishaussa sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden, 24/7.

Ammattiopisto EKAMI Kotkassa ja Haminassa toimiva monialainen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. EKAMI järjestää myös yrityskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä nuorten työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä, sekä koulutusta perustutkintoihin, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin, tutkinnon osiin ja pätevyyskortteihin. Opiskelupaikkaa voi hakea yhteishaussa sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden, 24/7. Yhteistyöverkostomme mahdollistaa yli 100 erilaisen ammatillisen tutkinnon tarjonnan. Oppisopimuskoulutuksena voidaan järjestää myös sellaisia tutkintoja ja koulutusta, jotka eivät ole Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston koulutustarjonnassa.

TE-palvelujen työvoimakoulutus- ja valmennuspalvelut

Ammatillisena työvoimakoulutuksena järjestetään jatko- tai täydennyskoulutusta sekä perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja tai tutkinnon osia eri ammattialoilla. Kaakkois-Suomen alueella koulutusta on tarjolla Imatralla, Lappeenrannassa, Kouvolassa sekä Kotka-Haminan seudulla. Koulutuksen järjestäjinä toimivat alueelliset oppilaitokset sekä henkilöstö- ja koulutuspalveluita tarjoavat toimijat. Työvoimakoulutukseen hakeudutaan ensisijaisesti verkkohakemuksella. Verkossa täytetty hakemus ohjautuu opiskelijavalinnoista vastaavalle TE-toimistolle. Yksilövalmennuksena toteutettavan työhönvalmennuksen tarkempi sisältö määritetään työnhakijan tarpeen mukaan.

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelun tehtävänä on auttaa työhön ja koulutukseen liittyvissä pulmatilanteissa. Se on tarkoitettu hyvin monenlaisissa uratilanteissa oleville nuorille ja aikuisille. Ohjauksesta voit hyötyä esimerkiksi, jos olet kiinnostunut jatko- tai uudelleenkoulutuksesta, harkitset ammatin tai työpaikan vaihtamista, olet palaamassa työelämään, työttömyytesi uhkaa pitkittyä tai terveydentila rajoittaa uravalintojasi.

Kesätöistä myös sosiaalisessa mediassa

Kesätyökampanjamme ja sen tapahtumat näkyvät sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kesäksiduuniin @kesaksiduuniin ja @tepalvelutkas

Kampanja toteutetaan osana Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan työllisyysohjelmien toimeenpanoa. Ohjelmista voi lukea Kaakkois-Suomen TE-toimiston verkkosivulta: